dinsdag 14 juli 2015

Not in VOGUE


   
Vogue UK heeft het vast goed bedoeld met haar ageless style issue (juli 2015). Toch oogst de cover niets anders dan kritiek in de UK. En terecht! Wat ging er mis? Het antwoord is simpel. Vrijwel alles. Het model, de styling, de achtergrond, de uitstraling: het wekt de indruk dat je naar een advertentie voor voedingssupplementen voor vrouwen in de menopauze kijkt, maar het is dus echt de cover van Vogue.

Laat ik beginnen met het model, Stella Tennant. Met haar 44 jaar is zij nog niet zo oud dat ik haar de beste keuze voor het tijdloze stijl-nummer vindt. Met de vale haarkleur en haar vermoeide gezicht, ziet ze eruit alsof de volgende 44 jaar nog een zware opgave voor haar worden. Er zijn genoeg vrouwen te vinden van boven de vijftig die meer energie en glamour uitstralen dan Stella op deze cover. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de styling. De cover van Vogue hoort glamour en sexiness uit te stralen. Het blauwe overhemd en de bandplooi op de cover hebben echter geen van beiden. Van styliste Kate Phelan (creative director  van het hippe Topshop en gerenommeerd styliste in het Verenigd Koninkrijk) had ik iets meer verwacht.

Het model is ook nog voor een achtergrond geplaatst die het goed zou doen als rouwkaart, wat het gehele plaatje ook niet opfleurt. Misschien had een frisse, witte achtergrond nog iets kunnen doen voor de uitstraling. Het geheel mist vrolijkheid en glamour.

Dat moet beter kunnen. Deze cover benadrukt enkel het vooroordeel dat een leeftijdloze stijl gelijk is aan seksloos en saai. En dat hoeft dus absoluut niet het geval te zijn.

Of de rest van de ageless style editorial met Stella Tennant ook zo oubollig was? Hieronder de foto's. Oordeel zelf.



                                                                            





Vogue UK - The Thin Red Line - Photographer: Craig McDean - Stylist: Kate Phelan - Model: Stella Tennant

Make-Up: Mark Carrasquillo - Hair: Sam McKnight





Geen opmerkingen:

Een reactie posten