woensdag 5 augustus 2015

Tea Time





Dat water goed voor je is, dat weten we al. Maar hoe zit het met groene thee? Over de gezonde effecten van groene thee is al veel gezegd en geschreven. Maar wat is waar? Is groene thee echt zo gezond als men beweert? Het antwoord is: Ja en nee. 

Zo zou groene thee het verouderingsproces van de huid vertragen. Dit zou komen door de anti-oxidanten die in groene thee zitten. Of dit werkelijk zo is, wordt nog steeds onderzocht. Wel is bekend dat volkeren die van origine veel groene thee drinken (minimaal 4 kopjes per dag) er vaak jonger uitzien dan volkeren die geen groene thee drinken. Dit verschil lijkt overigens het grootst bij mannen. Het is echter niet bewezen dat dit effect uitsluitend veroorzaakt wordt door de groene thee die zij drinken..

Ook zou het drinken van groene thee gewichtsverlies stimuleren. Of dit werkelijk zo is, wordt ook nog steeds wetenschappelijk onderzocht. Toch zie je deze bewering telkens terugkomen. Het is helaas zo dat het drinken van een paar kopjes groene thee per dag geen wondermiddel is om af te vallen. Daarvoor heeft het te weinig aantoonbaar effect. 

Is het effect van groene thee op je gezondheid dan overdreven? Nee, zeker niet. Groene thee heeft vooral de volgende bewezen positieve effecten. 

Groene thee:

  • Verbetert de mentale alertheid en het geheugen en   verlaagt het risico op de ziekte van Altzheimer.
  • Verlaagt het cholesterolniveau in het bloed.         
  • Verkleint het risico op de ziekte van Parkison.
  • Verlaagt de bloeddruk.
  • Voorkomt kanker in de blaas, slokdarm, eierstokken en alvleesklier.
  • Vermindert duizeligheid bij het opstaan.
  • Vermindert de groei van onrustige cellen in de baarmoederhals.

Voldoende redenen dus om groene thee te drinken. Het beste is om een paar kopjes per dag een groene thee van een hoge kwaliteit te drinken. Voor een optimaal effect is het ook beter om het kokende water een paar minuten af te laten koelen voordat je het op de groene theeblaadjes schenkt. Te heet water doet het gezonde effect van groene thee teniet. 


Foto: pukkaherbs.com



-


Geen opmerkingen:

Een reactie posten