woensdag 14 oktober 2015

Sophie's choice




Vergeef me die titel, maar dat is waar het vandaag over gaat: Sophies' keuze.

Begin september schreef ik op dit blog al over het tv-programma Sophie in de kreukels. Hierin zocht de 40 jarige Sophie Hilbrand naar de antwoorden op de vragen die zij had over botox, vooral die op de belangrijkste vraag: moet zij zelf botox gebruiken?

Gisteren kwam daarop het antwoord: Nee, Sophie gaat geen botox gebruiken! En dat is opvallend, zeker in de tv-wereld waarin zij zich begeeft is zij een grote uitzondering. Dat blijkt uit haar programma. 

Haar beslissing is ook moedig te noemen. Als tv-presentatrice word je door de kijker constant afgerekend op je uiterlijk. De serie begint met allerlei reacties die Sophie voorleest van Twitter na een van haar tv-optredens. En die zijn niet mis, zoals: 'Wat is Sophie toch een dom en lelijk mens'. Daarbij is de televisiewereld ook niet mild voor ouder wordende presentatrices. Vaak moeten zij het veld ruimen voor een nieuwe generatie, dus de concurrentie is moordend. Als dan ook nog je oudere collega's allemaal naar de botox grijpen, dan is het lastig om je rug recht te houden. Sophie toont die druk op presentatrices en actrices goed in haar tv-programma. 

Sophie hoort in de serie ook dat er jaarlijks wereldwijd meer dan 4 miljard dollar aan botox wordt uitgegeven en dat dit gebruik de komende jaren met nog eens 30% gaat stijgen. In bepaalde landen (zoals Japan, China, Korea en Dubai) is een botox behandeling net zo gewoon als naar de tandarts gaan. Voor de jongere generatie is botox al een gegeven feit en gewoon iets wat je gebruikt als je ouder wordt.

Met al deze informatie vind ik het nog dapperder van Sophie om zo'n uitgesproken keuze te maken. Als de hele (tv-)wereld om je heen zo haar best doet voor een jonger uiterlijk, dan moet je een heel sterk ontwikkeld zelfvertrouwen en zelfbeeld hebben om tegen die stroom in te blijven gaan.

We weten inmiddels ook dat niet iedereen mooier wordt van cosmetische ingrepen. Daarom is mijn vraag: waar sta jij in deze kwestie?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten