maandag 7 december 2015

Calendar girls




Dit is zangeres/dichteres Patti Smith als de 'november-girl' van de Pirelli-kalender 2016. 
En is zij  niet het enige 50+ model in deze editie van de populaire Pirelli-kalender. De kalender verwierf deze populariteit met de foto's van mooie, sexy en vooral jonge modellen die sinds 1964 de kalender in uitdagende poses sieren. Fotografe Annie Leibovitz koos voor een andere aanpak en vroeg uitsluitend invloedrijke, succesvolle en sterke vrouwen voor de kalender van 2016. 

Naast Patti Smith schoot Leibovitz ook filmproducente Katleen Kennedy (62) voor februari, kunstverzamelaar Agnes Gund (77) voor maart, schrijfster Fran Leboitz (65) voor de maand mei, de Iraanse kunstenares Shirin Neshat (58) voor september en kunstenares Yoko Ono (82) voor oktober. Hieronder zie je ze in dezelfde volgorde afgebeeld.





Foto's: Annie Leibovitz/Pirelli

Yoko Ono verwerft daarmee de titel  van 'oudste Pirelli-calendar-girl'. Deze stond sinds 2007 op naam van Sophia Loren, die toen op 71 jarige leeftijd op de Pirelli-kalender prijkte.
                                    


 Foto:  Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

Of de kalender ook dit jaar op de muren van garages en boven de bedden van puberjongens zal prijken, moeten we nog afwachten. In ieder geval heeft Annie Leibovitz een mooi statement gemaakt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten